Kadriye Ciritci
Kadriye Ciritci Kimdir?
Kadriye Ciritci, Ankara'da doğmuş bir yazardır. Eğitim hayatı boyunca Ankara'da yaşamış ve eğitim almıştır. İlk olarak Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olmuş ve iletişim alanında bilgi ve becerilerini geliştirmiştir. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden de mezun olarak işletme alanında bilgi sahibi olmuştur.
Kadriye Ciritci'nin aile hayatı, eğitim hayatı ve iş hayatı tamamen Ankara'da geçmiştir ve hala bu şehirde devam etmektedir. Pandemi döneminde iki kitap üzerinde çalışmaktadır. Bunlardan biri "Gün Kurusu" adını taşıyan bir aşk romanıdır, diğer kitabı ise "Yaşam Filesi" adını taşımaktadır. Yaşam Filesi, kaybolmaya yüz tutmuş kavramları ele alan bir eser olup, oğlu olan bir fotoğraf sanatçısının fotoğraflarının da yer alacağı bir kitap olması planlanmaktadır.
Ayrıca Kadriye Ciritci, üç farklı dijital dergide yazarlık yapmaktadır. Bunlar arasında Voyage, ModdaTurkey ve JOBLİFES dergileri yer almaktadır. ModdaTurkey dergisinde aynı zamanda yardımcı konular editörü olarak görev yapmaktadır ve JOBLİFES İş Dünyası dergisinin editörlüğünü üstlenmiştir. Voyage dergisinde ise aylık gezi yazıları yayınlanmaktadır.
Kadriye Ciritci'nin hobileri arasında kitap okumak, seyahat etmek, yazmak, yüzmek, doğa yürüyüşleri yapmak, yoga ve meditasyon yapmak yer almaktadır. Ayrıca hayvansever olan Ciritci, sokak hayvanlarına destek olmakta ve sahiplendiği iki sokak kedisi ile birlikte yaşamaktadır. Eski bir bürokrat olan Ciritci, halen devam etmekte olan aile şirketinde oğlunun başında bulunduğu kuyumculuk sektöründe faaliyet göstermektedir. Tasarladığı takılar zaman zaman büyük ilgi görmektedir.
Kadriye Ciritci, cemiyet hayatında aktif olarak yer almayı sevmektedir. Ankara'nın cemiyet hayatında çeşitli etkinliklere katılmakta ve sosyal faaliyetlerde bulunmaktadır.
Pandemi dönemiyle ilgili düşüncelerine gelince, Ciritci bu sürecin insanlığın ağır kayıplar vererek atlatacağını ve hayata bakış açısının değişeceğini düşünmektedir. Toplumsal duyarlılığın artacağı, bilim ve dayanışmanın ön plana çıkacağı bir dönem olacağını ifade etmektedir. Bu süreçte yaşanan değerleri hatırlamak, bencillikleri ve egoları bir kenara bırakmak gerektiğini vurgulamaktadır. Nazım Hikmet'in dizelerinde de ifade edildiği gibi, Ciritci de daha fazla sabır, inat ve hayata odaklanmanın önemini vurgulamaktadır.
Yazarlığa nasıl başladığı konusunda ise Kadriye Ciritci, pandemi döneminde farkındalığın arttığı günleri yaşadıklarını belirtmektedir. Edebiyata olan aşkının hiçbir zaman bitmediğini ifade eden Ciritci, yazmaya başlamak için yaz aylarında bir karar aldığını ve birkaç ay içinde iki kitabını da tamamlayacağını belirtmektedir. Ayrıca dergiler için makaleler yazmak da kendisine keyif veren bir aktivite olduğunu dile getirmektedir.
Ankara Cemiyeti hakkında konuşurken, Ciritci bu şehrin bir kültür şehri olduğunu ifade etmektedir. Sergiler, konserler, davetler, açılışlar, yardım geceleri, STK'ların birbirleriyle dayanışması gibi birçok renkli etkinliğin bu şehirde yaşandığını belirtmektedir. Ancak pandemi dönemi nedeniyle pek çok iş yerinin kapalı olduğunu ve etkinliklerin yapılamadığını da eklemektedir. STK'ların faaliyetlerini çevrimiçi platformlarda sürdürdüğünü belirtmektedir.
Giyim tarzıyla ilgili olarak Kadriye Ciritci, klasik tarzı sevdiğini ve günlük hayatta spor şıklığını tercih ettiğini ifade etmektedir. Modacılar arasında kişiye özel tercihler yaptığını belirten Ciritci, kendi tarzını yaratmayı sevdiğini dile getirmektedir. İpekyol, Twist, Zara gibi markaları tercih ettiği gibi yurt dışında Dolce and Gabbana, Prada, Armani, Valentino, Chanel, Guess gibi markalardan da giyim ve aksesuar alışverişi yapmaktadır. Aksesuar olarak ise Rolex saatleri tercih etmektedir. Kendi tasarladığı elmas, inci, pırlanta takıları tercih ettiğini ve antika takılara ilgi duyduğunu belirtmektedir.
En sevdiği renkler arasında siyah, beyaz ve mavi yer almaktadır. Yemek yapmayı da seven Ciritci, kendisini bir aşçı olarak tanımlamaktadır. Yemek yapmanın sanatın en güzel ve kusursuz şekli olduğunu düşünmekte ve bu uğraşın beş duyuyu harekete geçirdiğini ifade etmektedir.
Hayat mottonu olarak "YAŞAMAK" kelimesini benimsemiştir. Bu kelimenin kendisi için en güzel şeyi ifade ettiğini düşünmektedir. Yaşam felsefesi ise nezaketin insanlık sanatı olduğunu ve önceliklerinin arasında yer aldığını belirtmektedir. Saygı ve sevginin her zaman karşılık bulacağını düşünen Ciritci, sevmek ve sevilmenin önemine vurgu yapmaktadır.
Jean-Paul Sartre'in de ifade ettiği gibi, sevmek için sevilmenin bir proje olduğunu düşünen Kadriye Ciritci, insan ilişkilerine ve sevgiye değer veren bir yaşam felsefesine sahiptir.
Yorum Ekle